Všechno je jednou poprvé

08.01.2014 15:23

 

Jednoho dne jsme se rozhodli, že necháme naši Jackie připustit. A tak začal maraton hledání vhodného krycího psa. Po dlouhém hledání jsme dostali doporučení od Olgy Kwiecien z Wroclavi na psa z Německa. Napsala jsem tedy chovatelce psa Silke Lange a od té  jsem dostala kontakt na majitelku psa Katrin Puls. Potom už začala domluva přibližného termínu.

Několikrát jsme byli na odběrech krve, abychom věděli, kdy vyjet do Německa za psem (cca 1000 km od nás). Nastala očekávaná chvíle a my vyrazili. Jackie cestu snášela úplně v klidu, na to jak nerada jezdí autem. V Německu nás čekala velmi příjemná majitelka psa Katrin Puls. Při příjezdu jsme se ubytovali v nedalekém hotelu a pak jsme jeli za "ženichem". Jackie a Tamy si padli do oka. Láska na první pohled. Spojední proběhlo bez problémů i po tak náročné a dlouhé cestě. Druhý den jsme se jeli podívat k chovatelce Silke Lange, která nám ukázala svoji směčku a a štěňátka, která byla těsně před odběrem. Odpoledne jsme se vrátili za Katrin a Tamym . Druhé krytí proběhlo taky v pohodě. Potom jsme doladili formality, udělali nějké fotky a vyrazili na cestu. Cesta byla strašně dlouhé a tak jsme byli rádi, že jsme konečně doma. Potom jsme už jen čekali. Přestali jsme s Jackie dovádět a skákat a začli jsme chodit na dlouhé procházky, které se jí zalíbily. 

Po 20ti dnech od krytí jsme volali veterináři, kdy máme přijít na USG a jestli je třeba se objednat dopředu. Pan veterinář nadšený řekl, že máme přijet co nejdříve, že má nový přístroj a chtěl by ho vyzkoušet už na feně ve 20ti denní březosti. USG tedy proběhlo 22 den. A potvrdilo se to, na co jsme všichni čekali. Jackie je maminka . Na USG šly vidět minimálně 3 malé hrášky.  Takže teď náš čekají přípravy na porod a štěnátka.